AZ ÉLET NÉZŐPONT KÉRDÉSE

Rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle!

Ezt kicsit bizalmasan osztom meg ezt veled…

Azért szoktam mesélni arról, hogy mi történik velem, velünk, mert hiszem, hogy a példákon keresztül tanulni lehet! Ismerjük ugye:

Okos ember más kárán tanul… 

A kép nem csak illusztráció. Ez a MI „PARASZT BÍCSÜNK – ahogy valaki kicsit cinikusan elnevezte….
(„Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk…”)

Kereken 1 éve kezdtünk bele az építkezésbe, és addig a villapark bemutatóházában lakunk. Talán már hallottad, hogy a telek végében épül a mi házunk… Már ingyen lakunk, mert úgy szól a szerződésünk, hogy május végére van készen a házunk, és ha mégsem sikerül befejezni, akkor addig amíg felépül, már nem kell fizetnünk. A házunk pillanatnyilag maximum 60%-on áll, ennél többet nem mesélek, még akkor sem, ha lenne mit… Azt láthatod, hogy belecsaptunk a szeptemberbe, és nem az elégedettség beszél belőlem. Sírhatnék-ríhatnék, és szitkozódhatnék… DE, helyette azt választottam, vagyis, mind a ketten a férjemmel, hogy: mindent megteszünk azért, hogy hibátlanul felépüljön a házunk, és még idén beköltözzünk! Ez a jelenlegi szituban elég kétséges, DE NEM LEHETETLEN! Illetve a másik, amit még megfogadtunk:

Akkor is, addig is BOLDOGOK LESZÜNK! ITT ÉS MOST!

Kiveszünk az adott lehetőségből minden jót, még akkor is, ha csak incuri-pincuri… A képen ez látszik!

MI A TANULSÁG??! (Nem az, hogy ne építkezz! Vagyis nem csak az.. :-))

ABBÓL FŐZÜNK, AMINK VAN!

Ezen a nyáron, már szerettünk volna a saját kertünkben, elszeparáltan medencézni. Ide, átmenetre nem fektetünk be már semmibe, ezért vettünk 10 ezer forintért egy 4 méter átmérőjű, felfújható medencét, amibe beleültünk. Töltöttünk magunknak egy-egy pohár italt, és bícseltünk! A fényképet azért mutatom meg, mert két nézőpontja van a történetnek:

  1. Az egyik: Sírunk-rívunk, és szitkozódunk. Ücsörgünk, és várjuk, hogy: MAJD, HA ……., AKKOR MAJD ÖRÜLÜNK ÉS BOLDOGOK LESZÜNK….. Közben az építkezés áll, hitel kell, emberek akik befejezik, probléma-probléma hátán, végtelenül elkeserítő…
    Ekkor azt láthatom a képen, hogy befejezetlen házak között, konténerek társaságában egy vicik-vacak akciós medencében ücsörgünk a világ végén…
  2. VAGY A MÁSIK: Ha az élet citrommal kínál, készítünk belőle limonádét…!
    Ekkor pedig azt látom, hogy kettecskén, szerelmesen egy kényelmes medencében iszogatunk, és romantikusan belerévedünk a csodálatos naplementébe….

Ugyanaz a tény mindkét helyzetben… CSAK – a hozzáállásunk más!

RAJTAD MÚLIK, HOGY AZZAL AMI KÖRBEVESZ, MIT KEZDESZ!!!!

Szeretettel üdvözöllek, Évi